Expo MAPPING THE EXPERIENCE bij HKU

Expo MAPPING THE EXPERIENCE bij HKU

Van: 1 t/m 3 oktober
Locatie: HKU Theater, Janskerkhof 4A, lokaal O18
Openingstijden: 11:00 – 19:00 uur
Entree is gratis

Een witte man die steeds weer opduikt, vallen in oneindig zwart, of een wolf die elk moment kan aanvallen. Dit is wat kinderen met absence epilepsie ervaren tijdens een aanval. Soms wel honderd keer per dag. In de expositie Mapping the Experience zijn al deze binnenwerelden te zien, in het HKU Theater van 1 t/m 3 oktober.

De tentoonstelling is onderdeel van het grote transmedia project IF YOU ARE NOT THERE, WHERE ARE YOU? Initiator Maartje Nevejan stelt zich deze vraag in haar zoektocht een taal te vinden voor kinderen met absence epilepsie. In haar research koppelde Nevjan tien kinderen aan kunstenaars om zo hun absence ervaring te verbeelden. Deze tien co-creaties, de VR-installatie In My Absence en de researchfilm zijn tijdens de tentoonstelling te zien.